Banden

Bandenservice

 

 

 

Lees een band

U kunt alles over een band te weten komen door gewoon de informatie op de zijkant ( of de wang ) te lezen.

 

Type band

Geeft aan waarvoor de band bestemd is. P betekent dat het een band is voor personenauto. LT betekent dat het een band is voor een lichte bestelwagen (NB dit geldt alleen in USA. In Europa worden deze aanduidingen niet gebruikt )

 

Breedte van de band

Breedte van de band gemeten in millimeters van zijkant tot zijkant. Deze band is 215 millimeter breed.

Hoogte/breedte-verhouding

De hoogte van de banddoorsnede in vergelijking tot de breedte. 65 betekent dat de hoogte 65 procent van de breedte bedraagt.

 

Constructie

Dit zegt iets over de manier waarop de band is geconstrueerd. De 'R' staat voor radiaal, wat slaat op de richting van de koordlagen in de band. Deze koordlagen zijn laagjes textiel die het karkas van de band vormen en radiaal van hiel naar hiel lopen. Een 'D' duidt op een schuine constructie wat betekent dat de koordlagen diagonaal van hiel naar hiel lopen, waarbij de verschillende koordlagen elkaar kruisen om extra sterkte te bieden.

 

Wiel diameter

De afmeting van het wiel van de ene kant van de velg naar de andere kant. De diamter van dit wiel bedraagt 15 inch.

 

Load Index

Geeft aan hoeveel gewicht een band kan dragen met de correcte spanning. U kunt de maximum draagkracht ook in ponden en/of kilo's op een ander plaats op de zijkant tegenkomen.

 

Snelheidscategorie

Laat de maximale snelheid zien waarvoor de band geschikt is. H betekent dat de band maximaal 210 km/h per uur aan kan. Hou er rekening mee dat deze snelheidsaanduiding aangeeft wat de band maximaal kan verdragen, het is GEEN aanbeveling om de plaatselijke snelheidslimieten te overschrijden; houd u altijd aan de wettelijke snelheidslimieten.

 

DOT

Dit betekent dat de band voldoet aan alle veiligheidseisen die zijn gesteld door het Amerikaanse Ministerie van Transport (Department of Transport). Hiernaast staat een identificatienummer of serienummer; een combinatie van maximaal twaalf letters en cijfers.

 

UTQG

Staat voor Uniform Tire Quality Grading, een kwaliteitsaanduiding ontwikkeld door het Amerikaanse Ministerie van Transport. Voor meer informatie kijk bij banden gradaties. Bandenservice Jawie Autobedrijf biedt u de keuze uit vele merken en profielen autobanden.

Contact

Autobedrijf Jawie

Celsiusstraat 20

6604 CW Wijchen

 

Tel. 024 - 64 123 18

 

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Zaterdag 09.00 - 15.00 uur

 

Buiten openingstijden op afspraak

Mob. 06 53 17 15 15

Mob. 06 12 28 84 64

 

info@jawieautos.nl

Sjaak Lijbers

 

Copyright © All Rights Reserved JAWIEAUTOS.NL - JACKIE & WIELLIE